(RECEPT) Čičerika s špinačo

S priljubljeno jedjo iz Andaluzije, si lahko doma pričaramo špansko pojedino.

Čičerika s špinačo
Čičerika s špinačo
Profimedia
Datum 27. april 2024 02:00
Čas branja 2 min

Potrebujemo:

  • 40 dag kuhane čičerike
  • 30 dag sveže špinače
  • 15 olupljenih mandljev
  • 2 rezini starega kruha
  • 2 žlici paradižnikove paste
  • 3 stroki česna
  • 1 zvrhana mala žlička dimljene mlete paprike
  • sol, poper
  • 2 žlički mletega kumina
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 mala žlička kisa iz šerija ali vinskega kisa

V ponvi segrejemo malo olivnega olja, dodamo špinačo in jo med mešanjem pražimo, da uplahne. Vzamemo jo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev dolijemo še malo olja in dodamo na kocke narezan kruh ter mandlje, potresemo s sesekljanim česnom, dimljeno papriko, kuminom, soljo in poprom ter pražimo, da česen rahlo porjavi in se koščki kruha zapečejo. Potem mešanico damo v sekljalnik, dodamo kis in zmes sesekljamo v pasto. Če je pasta preveč suha oziroma se drobi, dodamo nekaj kapljic vode ali limoninega soka.

Pasto damo v ponev z olivnim oljem, dodamo še čičeriko in paradižnikovo pasto ter mešamo, da nastane gosta, enakomerna zmes. Dodamo lahko tudi nekaj žlic vode, da se sestavine lepše povežejo. Na koncu dodamo v posodo še špinačo, ponovno premešamo, po potrebi dodamo še sol, poper ali dimljeno papriko.

Tako pripravljena čičerika s špinačo je priljubljena jed v Španiji, izhaja iz Andaluzije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
303 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
301 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
126 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
53 glasov
Skupaj glasov: 783