Otroci se učijo kuhati s pomočjo pravljic, v katerih vedno kaj dobrega povedo in pojedo

Datum 7. avgust 2022 04:50
Čas branja 5 min
Kakšno leto se rodi več punčk, kakšno leto pa več fantkov. Danes to ugotavlja statistika, ampak seveda za nazaj, včasih pa so to menda znali napovedati. Če so leske in jablane dobro obrodile, se je tisto leto rodilo več fantkov, če pa so dobro obrodile slive, ki jim pravimo tudi češplje, je bilo to leto punčk. Tako lahko vsaj beremo v starih slovenskih ljudskih pripovedkah in legendah. Mnoge od njih so tako ali drugače povezane s hrano. V njih vedno kaj dobrega povedo in pojedo. Zato so jih pri založbi Pivec imenovali pripojedke in zbrali v knjigi Slovenske pripojedke.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
269 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
262 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
107 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
48 glasov
Skupaj glasov: 686