Pica po italijansko: tanka podlaga, mehka sredica, hrustljavi, rahlo ožgani robovi, na vrhu pa svež parmezan, češnjev paradižnik in nekaj listov bazilike.
Datum
28. junij 2025 05:00
Med hitrim skokom v Trst, Piran, Maribor in Gradec smo poskusili štiri pice - vsaka je imela svoj značaj in okus kraja. Od klasične italijanske elegance do štajerske obilnosti in galebov, ki kradejo bolj spretno kot tatovi.
V članku še izveste:
Kje vas lahko med kosilom okrade galeb?
Zakaj Slovenci pico spremenimo v pravo pojedino?
Kako izgleda “pica s pomfrijem” in zakaj sploh obstaja?
Katera slovenska picerija je med 30 najboljšimi v Evropi?
Zakaj ima v Gradcu pica robove z “leopardjim vzorcem”?
V članku še izveste:
Kje vas lahko med kosilom okrade galeb?
Zakaj Slovenci pico spremenimo v pravo pojedino?
Kako izgleda “pica s pomfrijem” in zakaj sploh obstaja?
Katera slovenska picerija je med 30 najboljšimi v Evropi?
Zakaj ima v Gradcu pica robove z “leopardjim vzorcem”?