Na pici v treh državah: V Trstu je tako dobra, da jo galebi kradejo s krožnikov

Pica po italijansko: tanka podlaga, mehka sredica, hrustljavi, rahlo ožgani robovi, na vrhu pa svež parmezan, češnjev paradižnik in nekaj listov bazilike. 
Pica po italijansko: tanka podlaga, mehka sredica, hrustljavi, rahlo ožgani robovi, na vrhu pa svež parmezan, češnjev paradižnik in nekaj listov bazilike. 
Sanja Verovnik
Datum 28. junij 2025 05:00
Čas branja 8 min
Med hitrim skokom v Trst, Piran, Maribor in Gradec smo poskusili štiri pice - vsaka je imela svoj značaj in okus kraja. Od klasične italijanske elegance do štajerske obilnosti in galebov, ki kradejo bolj spretno kot tatovi.

V članku še izveste:

Kje vas lahko med kosilom okrade galeb?

Zakaj Slovenci pico spremenimo v pravo pojedino?

Kako izgleda “pica s pomfrijem” in zakaj sploh obstaja?

Katera slovenska picerija je med 30 najboljšimi v Evropi?

Zakaj ima v Gradcu pica robove z “leopardjim vzorcem”?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
295 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
297 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
122 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
52 glasov
Skupaj glasov: 766