(RECEPT) Rižota z radičem

Zdrava, okusna in hitro pripravljena jed. Radiču lahko dodamo tudi slanino ali pršut.

Rižota z radičem
Rižota z radičem
Profimedia
Datum 6. julij 2024 03:00
Čas branja 1 min

Potrebujete:

  • 0,4 kg radiča
  • 200 g riža
  • 2 čebuli
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 0,5 dcl rdečega vina
  • nekaj rezin pršuta ali koščki slanine

Čebulo olupimo in jo sesekljamo na manjše koščke. Riž spiramo pod tekočo vodo, dokler izpod cedila ne priteče bistra voda. Radič operemo in ga na drobno sekljamo.

Na kuhalniku segrejemo 2 žlici olja in popražimo sol ter poper. Nato po želji dodamo še pršut ali slanino. Vse skupaj pustimo, da se nekaj minut duši, nato prilijemo rdeče vino in dušimo še nekaj minutk, toliko, da se vino pokuha. Ko se vse skupaj poleže, dodamo še riž in ga pražimo še nekaj minutk. Nato vse skupaj zalijemo z vodo ter kuhamo, dokler se riž ne skuha. Na koncu posujemo s parmezanom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
18%
7 glasov
Smučarske skoke.
43%
17 glasov
Biatlon.
5%
2 glasov
Tek na smučeh.
0%
0 glasov
Hokej.
0%
0 glasov
Nekaj drugega.
0%
0 glasov
Ne spremljam.
35%
14 glasov
Skupaj glasov: 40