Za kulinarično krono festivala sta poskrbela z Michelinovo zvezdico nagrajena chefa Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus na gradu Laško in Michael Gollenz iz lošinjske Alhambre.
Taste Slovenija

Za kulinarično krono festivala sta poskrbela z Michelinovo zvezdico nagrajena chefa Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus na gradu Laško in Michael Gollenz iz lošinjske Alhambre.
Taste Slovenija
Druščina hedonistov se je zbrala v hotelih Bellevue in Alhambra ter uživala v vrhunskih kulinaričnih mojstrovinah, ki so jih kar štiri dni zaporedoma ustvarjali najboljši slovenski chefi. Uspelo družabno dogajanje na festivalu je še enkrat potrdilo, da lahko gastronomija poveže umetnost, tradicijo in sodobno izročilo. V ekskluzivni restavraciji Bava je simfonija petih hodov v izvedbi chefa Filipa Matjaža iz portoriške restavracije COB in gostitelja Roka Nikolića, glavnega chefa Hotela Bellevue, odprla festival z noto prefinjenosti ob vinih kleti Edi Simčič iz Goriških brd.

Za simfonijo okusov so poskrbeli chefa Filip Matjaž (desno) iz portoroške restavracije COB in Roko Nikolić (levo), glavni chef Bellevueja, ter Jure Simčič iz vinske kleti Edi Simčič iz Goriških brd.
Taste Slovenija
Gastronomska čarovnija se je nadaljevala s prekmurskim brunchem in mesnimi dobrotami Kodila na čarobnem vrtu Alhambre. Kuhala sta chef Leon Pintarič iz Gostilne Rajh in gostitelj, chef Michael Gollenz, okušala pa so se vina iz kleti Steyer in Marof. Poseben vrhunec je bila večerja Tomaža Kavčiča, chefa leta 2025 po vodniku Gault & Millau Slovenija, v restavraciji Matsunoki, na kateri so se Tomijeva energija, vizija in ljubezen do Vipavske doline prelili v vsak grižljaj, to pa so le še nadgradila vina iz kleti Marjana Simčiča.

Nesporni slovenski kralj mesnih dobrot Janko Kodila z ženo Leno.
Taste Slovenia
Naslednji večer je potekal v ustvarjalnem duhu chefinje Petre Kapetanović iz ljubljanske restavracije Peti 181 in chefa Orhana Çakıroğluja. Bogato nepozabno izkušnjo so še dopolnili izbor vin večjega formata in suhomesnati izdelki Bio Sing. Kot kulinarična krona festivala je sledila večerja, ki sta jo pripravila chef Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus na gradu Laško in chef Michael Gollenz ter obiskovalce pustila brez besed.

Lan Kristančič iz slovite briške vinske kleti Movia s partnerko Nino Šegulo (par desno) v družbi poslovneža Nikole Perenčevića, prvega moža Lošinj Hotels & Villas, z ženo Ivano, lastnico modne znamke Belle Epoque.
Taste Slovenija
Prečiščene okuse in teksture so popolno zaokrožila vina legendarne kleti Movia in ustvarila občutek hvaležnosti ter izpolnjenosti, kot da ste bili del nečesa zares posebnega.

Tomaž Kavčič iz dvorca Zemono, chef leta po vodniku Gault & Millau Slovenija, Petra Kapetanović iz ljubljanske restavracije Peti 181 s prijateljico Sarah Joe Gearo, pariško chefinjo, in vrhunski briški vinar Marjan Simčič
Taste Slovenija

Chefinja Tanja Pintarič, njen mož sommelier Damir in sin Leon (v družbi partnerke Laure Cigut) iz znamenite gostilne Rajh iz Bakovcev veljajo za imenitne ambasadorja prekmurske kulinarike.
Taste Slovenija

Legendarni vinar Danilo Steyer je navdušil tako z enkratno energijo kot izbrano žlahtno kapljico iz svoje kleti.
Taste Slovenija

Aleša Mižigoj, direktorica Medexa, in Ostoja Matić, lastnik največje avstrijske verige za popravilo avtomobilov Lucky Car.
Taste Slovenija

Znani hrvaški sommelier Filip Veslolavc, vinska poznavalka Anja Rojina in Leonardo Simčič, sin vinarja Marjana Simčiča, ki nadaljuje tradicijo znamenite vinarske družine.
Taste Slovenija