(FOTO) Razvajanje na Malem Lošinju pod taktirko Slovencev, večerja je goste pustila brez besed

Visokokaratni gurmanski spektakel Taste Slovenija na Malem Lošinju je bil že tretjič v čarobnem zalivu Čikat na Malem Lošinju.

Za kulinarično krono festivala sta poskrbela z Michelinovo zvezdico nagrajena chefa Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus na gradu Laško in Michael Gollenz iz lošinjske Alhambre.
Za kulinarično krono festivala sta poskrbela z Michelinovo zvezdico nagrajena chefa Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus na gradu Laško in Michael Gollenz iz lošinjske Alhambre.
Taste Slovenija
Datum 25. maj 2025 06:00
Čas branja 2 min

Druščina hedonistov se je zbrala v hotelih Bellevue in Alhambra ter uživala v vrhunskih kulinaričnih mojstrovinah, ki so jih kar štiri dni zaporedoma ustvarjali najboljši slovenski chefi. Uspelo družabno dogajanje na festivalu je še enkrat potrdilo, da lahko gastronomija poveže umetnost, tradicijo in sodobno izročilo. V ekskluzivni restavraciji Bava je simfonija petih hodov v izvedbi chefa Filipa Matjaža iz portoriške restavracije COB in gostitelja Roka Nikolića, glavnega chefa Hotela Bellevue, odprla festival z noto prefinjenosti ob vinih kleti Edi Simčič iz Goriških brd.

Za simfonijo okusov so poskrbeli chefa Filip Matjaž (desno) iz portoroške restavracije COB in Roko Nikolić (levo), glavni chef Bellevueja, ter Jure Simčič iz vinske kleti Edi Simčič iz Goriških brd.
Taste Slovenija

Gastronomska čarovnija se je nadaljevala s prekmurskim brunchem in mesnimi dobrotami Kodila na čarobnem vrtu Alhambre. Kuhala sta chef Leon Pintarič iz Gostilne Rajh in gostitelj, chef Michael Gollenz, okušala pa so se vina iz kleti Steyer in Marof. Poseben vrhunec je bila večerja Tomaža Kavčiča, chefa leta 2025 po vodniku Gault & Millau Slovenija, v restavraciji Matsunoki, na kateri so se Tomijeva energija, vizija in ljubezen do Vipavske doline prelili v vsak grižljaj, to pa so le še nadgradila vina iz kleti Marjana Simčiča.

Nesporni slovenski kralj mesnih dobrot Janko Kodila z ženo Leno.
Taste Slovenia

Naslednji večer je potekal v ustvarjalnem duhu chefinje Petre Kapetanović iz ljubljanske restavracije Peti 181 in chefa Orhana Çakıroğluja. Bogato nepozabno izkušnjo so še dopolnili izbor vin večjega formata in suhomesnati izdelki Bio Sing. Kot kulinarična krona festivala je sledila večerja, ki sta jo pripravila chef Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus na gradu Laško in chef Michael Gollenz ter obiskovalce pustila brez besed.

Lan Kristančič iz slovite briške vinske kleti Movia s partnerko Nino Šegulo (par desno) v družbi poslovneža Nikole Perenčevića, prvega moža Lošinj Hotels & Villas, z ženo Ivano, lastnico modne znamke Belle Epoque.
Taste Slovenija

Prečiščene okuse in teksture so popolno zaokrožila vina legendarne kleti Movia in ustvarila občutek hvaležnosti ter izpolnjenosti, kot da ste bili del nečesa zares posebnega.

Tomaž Kavčič iz dvorca Zemono, chef leta po vodniku Gault & Millau Slovenija, Petra Kapetanović iz ljubljanske restavracije Peti 181 s prijateljico Sarah Joe Gearo, pariško chefinjo, in vrhunski briški vinar Marjan Simčič
Taste Slovenija
Chefinja Tanja Pintarič, njen mož sommelier Damir in sin Leon (v družbi partnerke Laure Cigut) iz znamenite gostilne Rajh iz Bakovcev veljajo za imenitne ambasadorja prekmurske kulinarike.
Taste Slovenija
Legendarni vinar Danilo Steyer je navdušil tako z enkratno energijo kot izbrano žlahtno kapljico iz svoje kleti.
Taste Slovenija
Aleša Mižigoj, direktorica Medexa, in Ostoja Matić, lastnik največje avstrijske verige za popravilo avtomobilov Lucky Car.
Taste Slovenija
Znani hrvaški sommelier Filip Veslolavc, vinska poznavalka Anja Rojina in Leonardo Simčič, sin vinarja Marjana Simčiča, ki nadaljuje tradicijo znamenite vinarske družine.
Taste Slovenija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
248 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
244 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
93 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
46 glasov
Skupaj glasov: 631