V murskosoboški bolnišnici pri živilih prisegajo na domače

V bolnišnični kuhinji dnevno pripravijo od 1200 do 1300 obrokov, od tega 250 do 300 za zaposlene.
V bolnišnični kuhinji dnevno pripravijo od 1200 do 1300 obrokov, od tega 250 do 300 za zaposlene.
Vanesa Jaušovec
Datum 23. junij 2022 06:00
Čas branja 6 min
V Splošni bolnišnici Murska Sobota porabijo mesečno okrog 25 ton živil za pripravo hrane za bolnike. Ta je pomembna tudi zato, ker podpira zdravljenje ali je celo njegov del. Temu je prilagojenih tudi 20 jedilnikov. Vsak dan pripravijo okrog 1300 obrokov. Pri živilih prisegajo na domače, predvsem pa na regionalne in lokalne dobavitelje. Njihov delež je okrog 75 odstotkov vseh nabavljenih živil. Zadnje čase imajo težave predvsem z naraščanjem cen in negotovostmi pri dobavi.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
257 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
256 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
102 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
46 glasov
Skupaj glasov: 661