Pekarna Omar: Po zavestni odločitvi o krčenju jim bo "bolj sladko"

"Prehodili smo precej trnove poti, ampak na svojem področju smo se dokazali, kljub konkurenci in nizkim udarcem, ter obstali na trgu," se 30 let v svoji pekarni spominja Anton Omar.
"Prehodili smo precej trnove poti, ampak na svojem področju smo se dokazali, kljub konkurenci in nizkim udarcem, ter obstali na trgu," se 30 let v svoji pekarni spominja Anton Omar.
Jure Kljajić
Datum 8. maj 2025 06:00
Čas branja 6 min
Pekarna Omar iz Rankovcev bo zaradi več razlogov opustila del proizvodnje.

Korake so skrbno načrtovali, poudarjajo. "Nekateri so mislili, da bo pekarna ugasnila, ampak ne, le preusmerili se bomo. Malo nam bo bolj sladko," pravi Anton Omar.

Eden od razlogov, ki je botroval poslovni odločitvi, je tudi manko kadra.

Kaj in na kak način ostaja prodaja njihovih izdelkov?

Kakšen je pomen in vloga družinskih podjetij, kakšne so razmere na tem področju v Pomurju?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
257 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
256 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
102 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
46 glasov
Skupaj glasov: 661