Matic iz družine Gjerkeš, kjer so vinsko ponudbo pred nekaj leti dopolnili z restavracijo in namestitvami
Datum 16. julij 2025 06:00
Prekmurje že dolgo ni več le oddaljen kotiček na robu Slovenije. Med tromejami, panonskimi polji in vinogradi se danes razvijajo vrhunske kulinarične zgodbe, butični hoteli in inovativne lokalne znamke. Regija, ki diši po bujti repi in retašu, ponuja veliko več, kot si mislite.
V članku izveste:
Kdo stoji za sloganom Diši po Prekmurju in zakaj tamkajšnja vinska banka ni zgolj lokalna posebnost.
Kako je epidemija turističnih bonov nepričakovano odprla vrata turizmu onstran Mure.
Zakaj ima soboški hotel Belmur oceno 9,9/10 in zakaj se gostje tja vračajo.
Kje najdete največji grad s 365 sobami in najvišji vrh Prekmurja.
Kako se vina iz Mačkovcev strežejo tudi v kitajskih restavracijah.
Katera gostilna podaja prekmurske klasike v sodobni obliki in zakaj si je prislužila Michelinovo priznanje.
Kaj je dober kurtoš in zakaj opremo za njegovo pripravo kupujejo po vsem svetu.
V članku izveste:
Kdo stoji za sloganom Diši po Prekmurju in zakaj tamkajšnja vinska banka ni zgolj lokalna posebnost.
Kako je epidemija turističnih bonov nepričakovano odprla vrata turizmu onstran Mure.
Zakaj ima soboški hotel Belmur oceno 9,9/10 in zakaj se gostje tja vračajo.
Kje najdete največji grad s 365 sobami in najvišji vrh Prekmurja.
Kako se vina iz Mačkovcev strežejo tudi v kitajskih restavracijah.
Katera gostilna podaja prekmurske klasike v sodobni obliki in zakaj si je prislužila Michelinovo priznanje.
Kaj je dober kurtoš in zakaj opremo za njegovo pripravo kupujejo po vsem svetu.