Datum
13. september 2025 06:00
Balint Labritz iz Porabja je svojo prvo kravo kupil s študentskim zaslužkom, danes pa na domači kmetiji vodi manjši mesnopredelovalni obrat A Helyi Kmet (Lokalni kmet). S pomočjo programov Republike Slovenije in lastnih prihrankov razvija kakovostne domače mesne izdelke, ki jih kupci hitro razgrabijo. Njegova želja pa sega še dlje – ustvariti pravo turistično kmetijo.
V članku še izveste:
Kako mu je slovenska finančna pomoč omogočila odpreti in razširiti obrat.
Zakaj je moral zavreči kar 100 kilogramov klobas.
Kako je od petih kupcev prišel do vrste, ki se vije čez celo tržnico.
Kakšne izdelke pripravlja in kje jih lahko kupite.
Katere nove živali želi dodati v svojo prihodnjo turistično kmetijo.
Zakaj kljub izzivom verjame, da se bo njegovo trdo delo obrestovalo.
V članku še izveste:
Kako mu je slovenska finančna pomoč omogočila odpreti in razširiti obrat.
Zakaj je moral zavreči kar 100 kilogramov klobas.
Kako je od petih kupcev prišel do vrste, ki se vije čez celo tržnico.
Kakšne izdelke pripravlja in kje jih lahko kupite.
Katere nove živali želi dodati v svojo prihodnjo turistično kmetijo.
Zakaj kljub izzivom verjame, da se bo njegovo trdo delo obrestovalo.