Marcel Stojnšek: "Začel sem iz nič. Pri nas doma se predtem nihče ni ukvarjal z mesarijo. Oče je kmet, enkrat na leto smo imeli doma furež (koline, op. p.), to je bilo pa to. Začetnega kapitala nisem imel, le štipendijo in to, kar sem zaslužil s študentskim delom. Kredita seveda ne dobiš - kar je po eni strani še sreča. Vse, kar dobiš, daš nazaj."
Datum
7. avgust 2025 06:00
Marcel Stojnšek, 22-letni mesar s Kupčinjega Vrha, je brez začetnega kapitala in družinske tradicije v manj kot dveh letih zgradil mesarijo, ki jo krasijo nagrade in priznanja, k njemu pa v dve prodajalni pride vse več zvestih strank.
V nadaljevanju preberite:
- Kako je Marcel usklajeval dve službi, preden se je popolnoma posvetil domači mesariji.
- Zakaj meni, da je higiena v slovenskih mesarijah boljša kot v zahodnoevropskih.
- Koliko stane postavitev lastne mesarije in zakaj je dokumentacija največji zalogaj.
- Zakaj so recepti v mesarstvu še danes strogo varovana skrivnost.
- Kdaj je pravi čas za pripravo salam, ki jih bomo jedli za božič.
- Kako nastajajo hrenovke brez dodatkov in zakaj nas nasiti en par in ne trije.
- Kje bodo po novem še na voljo njegovi izdelki.
V nadaljevanju preberite:
- Kako je Marcel usklajeval dve službi, preden se je popolnoma posvetil domači mesariji.
- Zakaj meni, da je higiena v slovenskih mesarijah boljša kot v zahodnoevropskih.
- Koliko stane postavitev lastne mesarije in zakaj je dokumentacija največji zalogaj.
- Zakaj so recepti v mesarstvu še danes strogo varovana skrivnost.
- Kdaj je pravi čas za pripravo salam, ki jih bomo jedli za božič.
- Kako nastajajo hrenovke brez dodatkov in zakaj nas nasiti en par in ne trije.
- Kje bodo po novem še na voljo njegovi izdelki.