Aljoša Markovič: "Želim in vem, da moram vedeti vse, kar se dogaja, po drugi strani pa moram delegirati in pustiti ljudem, da delajo svoje napake."
Datum
5. maj 2025 05:00
Aljoša Marković je gostinec, podjetnik, lastnik in direktor podjetja Etno restavracije, ki upravlja etno hiše Baščaršija na štirih lokacijah v treh mestih, Mariboru, Ljubljani in Kopru. Za Večer govori o izzivih gostinstva, o izkušnji študija v tujini, povratku v domovino ter o prevzemu in razvoju družinskega posla in blagovne znamke, ki je danes sinonim za vrhunsko balkansko kulinariko.
- Kakšne so razlike med mariborskima, ljubljansko in koprsko Baščaršijo?
- Kako obvladujejo žar mojstri delo v kuhinji v največjih konicah?
- Se bo Baščaršija kdaj širila v tujino? Kje bi jo razvijal sogovornik?
- Zakaj so mnogi gostinci v Sloveniji prepričani, da je nemogoče voditi lokale na več lokacijah, in kako Aljoša Marković dokazuje, da je to mogoče?
- Kaj je bila najbolj boleča, a hkrati najbolj dragocena izkušnja v poslu?
- Kakšne so razlike med mariborskima, ljubljansko in koprsko Baščaršijo?
- Kako obvladujejo žar mojstri delo v kuhinji v največjih konicah?
- Se bo Baščaršija kdaj širila v tujino? Kje bi jo razvijal sogovornik?
- Zakaj so mnogi gostinci v Sloveniji prepričani, da je nemogoče voditi lokale na več lokacijah, in kako Aljoša Marković dokazuje, da je to mogoče?
- Kaj je bila najbolj boleča, a hkrati najbolj dragocena izkušnja v poslu?