"Koronavirus nas je pahnil v to, da smo se soočili s tem, kako bi kot gostinci preživeli tudi obdobja, ki naši panogi niso naklonjena," o spremembah v gostinstvu Goran Horvat.
Datum
2. julij 2025 03:30
Blagovna znamka Zlati lev je Mariborčankam in Mariborčanom dobro znana. Kar 25 let je pod vodstvom Gorana Horvata pod tem imenom na Vodnikovem trgu delovala gostilna. Po novem je Zlati lev pivnica, po mnenju lastnika največja takšna daleč naokoli. Horvata smo za pogovor zmotili med delom v njegovi gostilni, ves čas je bil ob njem prisoten sin Valentin, ki srka znanje, ki ga je v več kot 35 letih dela v gostinstvu pridobil njegov oče. "Za Valentina je šola za zdaj na prvem mestu," je dejal Goran, a ga v isti sapi pohvalil. Dan pred našim srečanjem je bil Horvat, ki ga ljudje poznajo kot odličnega žar mojstra, na Hrvaškem, kjer je pripravil večji ketering. Žar ponudbe v pivnici ne bo opustil, pravi, saj si ljudje jedi z žara na oglje, ki ga imajo v Zlatem levu, zelo želijo. Logično je bilo, da smo se srečali v Zlatem levu, kjer smo spili kavo, zaradi številnih obveznosti pa gazda lokala pijače tokrat ni naročil.
Z Goranom Horvatom, lastnikom Zlatega leva, smo govorili o prestrukturiranju gostilne v pivnico, o žar ponudbi v Mariboru, kadrovskih izzivih v gostinstvu in zamiranju nočnega življenja, o mariborski tržnici in željah za Maribor.
Z Goranom Horvatom, lastnikom Zlatega leva, smo govorili o prestrukturiranju gostilne v pivnico, o žar ponudbi v Mariboru, kadrovskih izzivih v gostinstvu in zamiranju nočnega življenja, o mariborski tržnici in željah za Maribor.