"Imamo pravilo, da v salonu ne 'tračamo'. Skušamo biti profesionalni, osebnih zadev ne načenjamo," pravi mariborski frizer Boštjan Jagrinec - Buha.
Datum
14. maj 2025 03:00
Frizerski salon Milimeter, ki ga vodi Boštjan Jagrinec, bolj znan pod vzdevkom Buha, se je pred dnevi predstavil na velikem odru največjega frizerskega festivala v regiji - Hairstyle News Festivala v Opatiji. Čez nekaj dni pa bo Jagrinec v Mariboru priredil mednarodni seminar, na katerega že od leta 2018 redno vabi znana imena iz panoge. Na ta način se s prijemi mojstrov in aktualnimi trendi spoznajo frizerke in frizerji iz Slovenije in bližnjih držav. Tokrat v mesto ob Dravi prihaja eden največjih frizerskih mojstrov na svetu Jean-Baptiste Mazella.
Z Jagrincem smo se srečali v Bistroju Nana, ki ga z ženo vodi njegov bratranec Sebastijan Blakaj. "Je moj najboljši prijatelj, s katerim sva odraščala od zibelke, saj sta najini mami dvojčici. A to ni glavni razlog, zakaj sva tukaj. Nana mi je zelo pri srcu, ker daje poseben utrip središču mesta. Všeč mi je, ko nekdo v zgodbo, ki jo razvija, vloži celega sebe. Kot profesionalni kuhar skuša Sebastijan mestu ponuditi globalne novosti z lokalnimi sestavinami. Cenim njegov trud, ki ga daje v okolje," je bil Jagrinec poln hvale na račun lokala, ki bo konec tedna praznoval deset let delovanja. Na kavo rad zavije tudi v kavarno Hi Ko Fi, saj je najbližje salonu Milimeter, ki se je do lani imenoval Buhair. Buha je naročil mangov sok s pasijonko, saj je pred intervjujem že spil dve kavi.
Z mariborskim frizerjem Boštjanom Jagrincem - Buho smo govorili o seminarjih, ki jih prireja v Mariboru, o pomembnosti povezovanja frizerjev, o geometrijskem striženju, kadru v frizerstvu, najboljše postriženih Mariborčanih in željah za mesto ob Dravi.
Z Jagrincem smo se srečali v Bistroju Nana, ki ga z ženo vodi njegov bratranec Sebastijan Blakaj. "Je moj najboljši prijatelj, s katerim sva odraščala od zibelke, saj sta najini mami dvojčici. A to ni glavni razlog, zakaj sva tukaj. Nana mi je zelo pri srcu, ker daje poseben utrip središču mesta. Všeč mi je, ko nekdo v zgodbo, ki jo razvija, vloži celega sebe. Kot profesionalni kuhar skuša Sebastijan mestu ponuditi globalne novosti z lokalnimi sestavinami. Cenim njegov trud, ki ga daje v okolje," je bil Jagrinec poln hvale na račun lokala, ki bo konec tedna praznoval deset let delovanja. Na kavo rad zavije tudi v kavarno Hi Ko Fi, saj je najbližje salonu Milimeter, ki se je do lani imenoval Buhair. Buha je naročil mangov sok s pasijonko, saj je pred intervjujem že spil dve kavi.
Z mariborskim frizerjem Boštjanom Jagrincem - Buho smo govorili o seminarjih, ki jih prireja v Mariboru, o pomembnosti povezovanja frizerjev, o geometrijskem striženju, kadru v frizerstvu, najboljše postriženih Mariborčanih in željah za mesto ob Dravi.