"Želim si, da bi bil Maribor bolj prijazen mladim podjetnikom in da bi ti uspeli s svojimi idejami," pravi kuharska mojstrica in podjetnica Magdalena Pec.
Datum
3. september 2025 02:00
Pred 13 leti je Magdalena Pec še kot najstnica, sveža študentka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor začela prodajati pekovske in slaščičarske izdelke in v naslednjem desetletju se je iz njene ideje v Mariboru razvila uspešna zgodba Hiše kruha, ki sta jo nadgradila Magdalenina starša Marko in Alenka Pernek Pec s pomočjo sodelavke Nataše Lovrec. Magdalena se je iz Hiše kruha vmes umaknila in našla druge izzive, kuharska mojstrica zadnji dve leti in pol vodi lokal Slovenka v Gosposki ulici, kjer strežejo sezonsko, brezmesno, brezglutensko in po večini vegansko hrano z lokalnimi sestavinami.
V nadaljevanju preberite:
- Kako je Magdalena Pec pristala v kulinariki.
- Kako je nastala Hiša kruha in zakaj se je Magdalena Pec iz nje umaknila.
- Zakaj je Maribor potreboval brezglutenski in vegetarijanski lokal.
- Kakšna je zgodba lokala Slovenka.
- Kaj podjetnica meni o življenju v središču mesta, v nekdaj obljudeni Gosposki ulici.
- Kakšno okolje je Maribor za mlade podjetnike.
- Kakšne so njene želje za Maribor.
V nadaljevanju preberite:
- Kako je Magdalena Pec pristala v kulinariki.
- Kako je nastala Hiša kruha in zakaj se je Magdalena Pec iz nje umaknila.
- Zakaj je Maribor potreboval brezglutenski in vegetarijanski lokal.
- Kakšna je zgodba lokala Slovenka.
- Kaj podjetnica meni o življenju v središču mesta, v nekdaj obljudeni Gosposki ulici.
- Kakšno okolje je Maribor za mlade podjetnike.
- Kakšne so njene želje za Maribor.