(FOTO) Kako je v osnovnih šolah poskrbljeno za diete: Kaj, če nekdo ne želi svinjine ali je vegan?

V Osnovni šoli Franceta Prešerna ekipa desetih zaposlenih v kuhinji vsak dan pripravi 700 malic in 900 kosil.
V Osnovni šoli Franceta Prešerna ekipa desetih zaposlenih v kuhinji vsak dan pripravi 700 malic in 900 kosil.
Sašo Bizjak
Datum 2. december 2024 02:00
Čas branja 7 min
V nadaljevanju preberite:

- Po treh mesecih, odkar so v vzgojno-izobraževalnih zavodih uvedli nove smernice za prehranjevanje, smo preverili, kako so se nanje privadili učenci in strokovni delavci v osnovnih šolah.

- Kaj pravi Luka Korošec, vodja šolske kuhinje na največji mariborski osnovni šoli, OŠ Franceta Prešerna.

- Kaj izpostavlja Barbara Ozbič Kirijakopulos, klinična dietetičarka v Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in organizatorka prehrane na OŠ Selnica ob Dravi.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
38%
280 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
286 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
115 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
50 glasov
Skupaj glasov: 731