(RECEPT) Bostonska enolončnica

Pečen fižol po bostonsko.

Profimedia
Datum 27. marec 2020 04:57
Čas branja 1 min

Potrebujemo: 

40 dag prekajene svinjske potrebuševine
30 dag belega fižola
1 večja čebula
1 žlica mletih gorčičnih semen
1 žlica javorovega sirupa
1 žlica sladkorja v prahu
sol, poper
Fižol operemo, ga damo v večjo posodo in zalijemo z mrzlo vodo ter pustimo namakati nekaj ur ali čez noč.
Proti ognju odporen pekač namažemo z oljem ali mastjo in damo vanj fižol. Čebulo drobno sesekljamo in jo zmešamo z javorovim sirupom, sladkorjem v prahu, soljo, poprom in mletimi gorčičnimi semeni ter prelijemo čez fižol, vse rahlo premešamo.
Meso narežemo na centimeter široke in nekaj centimetrov dolge trakove ter ga razporedimo po fižolu, potem vse prelijemo s toliko vode, da je vsebina pekača komaj pokrita. Zapremo ga s pokrovom ali z alu folijo in damo v pečico, ogreto na 160 stopinj, in pustimo tri do štiri ure. Med peko po potrebi dolijemo vodo. Ko je fižol mehek, odstranimo folijo in pustimo jed v pečici, da se po vrhu naredi skorjica. Tik preden postrežemo, po jedi nameljemo poper.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Kateri zimski šport spremljate najraje?
Alpsko smučanje.
11%
12 glasov
Smučarske skoke.
51%
57 glasov
Biatlon.
4%
4 glasov
Tek na smučeh.
2%
2 glasov
Hokej.
2%
2 glasov
Nekaj drugega.
2%
2 glasov
Ne spremljam.
29%
32 glasov
Skupaj glasov: 111