Kmetija Pečnik v Šentanelu na Prevaljah: "Da v tej regiji ni sira, ni logike!"

Nac Žuber in njegove koze, ki bodo čez zimo počivale, preden bodo marca imele mladiče. 
Nac Žuber in njegove koze, ki bodo čez zimo počivale, preden bodo marca imele mladiče. 
Urška Polanc
Datum 29. september 2023 07:00
Čas branja 6 min
Ponovno smo obiskali kmetijo Pečnik v Šentanelu na Prevaljah in preverili njihov napredek. Med redkimi na Koroškem se ukvarjajo s kozjerejo. Na tržnicah so dobro sprejeli njihove izdelke. 

- Katere koze domujejo med Peco in Uršljo goro?

- Kaj nastaja iz domačega kozjega mleka izpod njihovih pridnih rok?

- Kako nastane kozja karamela? 

- Kakšen je bil letos obisk turistične kmetije?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
271 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
266 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
111 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
48 glasov
Skupaj glasov: 696