Datum
29. november 2025 06:00
Na 700 metrih nad morjem stoji kmetija, ki je še pred desetletjem samevala – danes pa pod rokami družine Gleščič znova živi in raste. S Primorskega so se preselili na Koroško, prevzeli zapuščino ženinih starih staršev in jo preoblikovali v sodobno ekološko kmetijo z jasnim poslanstvom: trajnostno sobivanje človeka in narave.
V članku še izveste:
- Zakaj se je družina odločila za drzno selitev in popolno spremembo življenjskega sloga.
- Kako so se iz reje drobnice preusmerili v vzrejo avtohtone pasme cika.
- Katere domače izdelke pridelujejo iz starih sort jablan in lastne zelenjave.
- Zakaj je opustitev službe pomenila ključni korak za razvoj kmetije.
- Kako izzivi birokracije vplivajo na razvoj malih kmetij.
- Kakšna turistična vizija se razvija skozi projekt PONI Koroška.
V članku še izveste:
- Zakaj se je družina odločila za drzno selitev in popolno spremembo življenjskega sloga.
- Kako so se iz reje drobnice preusmerili v vzrejo avtohtone pasme cika.
- Katere domače izdelke pridelujejo iz starih sort jablan in lastne zelenjave.
- Zakaj je opustitev službe pomenila ključni korak za razvoj kmetije.
- Kako izzivi birokracije vplivajo na razvoj malih kmetij.
- Kakšna turistična vizija se razvija skozi projekt PONI Koroška.