Velikonočna polnjena jajca

Profimedia
Datum 29. marec 2021 06:00
Čas branja 1 min

Sestavine:

4 kokošja jajca

5 dag masla

1/2 žličke gorčice

1 žlička kile smetane

1 žličk naribanega hrena

feferon

limonin sok

peteršilj

sol, poper

Priprava: 

Jajca damo v mlačno vodo in počasi segrevamo, da voda zavre. V desetih minutah so kuhana. Olupimo jih in prerežemo po dolgem. V posodico damo rumenjake in jih pretlačimo. Dodamo maslo, drobno nariban hren (lahko tudi iz kozarca), sesekljan sladki feferon, kislo smetano, gorčico, limonin sok, sol, poper, drobno sesekljan peteršilj. Dobro zmešamo vse sestavine, z njimi napolnimo beljake in okrasimo z vejico peteršilja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609