Testenine z lososom

Profimedia
Datum 24. maj 2021 07:00
Čas branja 1 min

Sestavine:

24 dag testenin,

7 dag pora,

2 stroka česna,

1/2 dl oljčnega olja,

1 konzerva lososa,

1 konzerva tunine,

2 dl kisle smetane,

2 dl mleka,

sol, poper.

Priprava:

V ponev damo nekaj žlic oljčnega olja, sesekljan česen, na kolobarje narezan por (samo spodnji del) in pražimo, dokler por ne razpade. Nato dodamo konzervo lososa in konzervo tunine ter vse skupaj pražimo tako dolgo, da oboje razpade. Premešamo in nato dodamo še kislo smetano in mleko. Jed pustimo na robu štedilnika, da se vse skupaj zgosti. Omako previdno solimo, popramo in dodamo po okusu še druge začimbe (rožmarin, šatraj, baziliko, pehtran). Prelijemo po kuhanih testeninah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609