Rakov curry s smetano

Profimedia
Datum 19. april 2021 07:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo (za štiri osebe):

1 kg očiščenih rakovih repov

1 veliko čebulo

dva stroka česna

1 čajno žličko sladke mlete rdeče paprike

1/2 čajne žličke kurkume

2 sveža čilija

3 jedilne žlice gheeja ali olja

2,5 dl tekoče smetane

2 čajni žlički rjavega ali palminega sladkorja

Čebulo, česen, mleto papriko in turmerik damo v električni mešalnik in naredimo pasto, dodamo še čili in ponovno premešamo.

V posodi razgrejemo olje ali ghee in na srednji vročini, med nenehnim mešanjem, pražimo pasto, da porjavi. Dodamo sladko smetano in pustimo, da zavre, potem nekoliko zmanjšamo ogenj in pustimo v odkriti posodi, da se kuha tri minute. Dodamo sladkor in očiščene rakove repke ter na zmernem ognju kuhamo, da se raki zmehčajo. Postrežemo s kuhanim rižem ali katerim od indijskih kruhov (naan, chapati, pakora), zraven ponudimo solato iz paradižnika in čebule, začinjeno s svežim koriandrom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609