Polžki v solati malo drugače

Profimedia
Datum 26. april 2021 06:00
Čas branja 1 min

Sestavine:

40 dag polžkov

1/2 dl olja

sol

Marinada:

kapre

15 dag šampinjonov

1,5 dl majoneze

1 dl kisle smetane

1/2 dl kisa

poper

sol

peteršilj

fileji paprike

1 trdo kuhano jajce

Priprava:

Polžke kuhamo v vreli vodi z malo olja približno 4 minute, nato jih v vodi pustimo še nekaj minut, vendar morajo še vedno ostati kuhani na zob. Kuhane oplaknemo v hladni vodi. Ohlajene polžke damo v skledo in jih prelijemo z marinado. Marinada: Narezanim gobam dodamo na koščke narezano trdo kuhano jajce, kapre, peteršilj, fileje paprike in kis. Dodamo majonezo in smetano. Vse skupaj dobro premešamo. Z marinado prelijemo polžke in ponovno premešamo. Jed postrežemo dobro ohlajeno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609