Piščančje prsi v solati

Profimedia
Datum 12. april 2021 06:00
Čas branja 2 min

Sestavine:

2 jajci

dvoje kokošjih prsi s kožo in kostmi (po okoli 300 g)

6 žlic olivnega olja

4 rezine toasta

2 srednje veliki čebuli

1 strok česna

1 šopek kodrastega peteršilja

1 glavo mehke solate

sok polovice limone

sol

beli poper

1 žličko worchestrske omake

2 žlici naribanega parmezana

limonine rezine in sardelne obročke za okras

Priprava:

Jajca skuhamo v trdo (10 minut), jih za nekaj minut potopimo v mrzlo vodo in olupimo. Piščančjim prsim odstranimo kožo in izluščimo kosti. Meso operemo, dobro osušimo s kuhinjskim papirjem, ga narežemo na tanke rezine in jih na dveh žlicah vročega olja popečemo z vseh strani (po želji lahko fileje pred pečenjem namažemo z malo gorčice). Toast narežemo na kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj oplaknemo, otresemo in sesekljamo. Solato otrebimo, operemo in odcedimo. Odcejeno narežemo na kose, velike za grižljaj. Porazdelimo jo po krožnikih in pokapamo z limoninim sokom. Jajca narežemo na kocke. Piščančje meso solimo in popramo, vzamemo iz ponve in damo na stran, na maščobi od pečenja pa prepražimo čebulo, česen in kruhove kocke. Zmešamo 3-4 žlice olja, worchestrsko omako, jajca in peteršilj in razdelimo mešanico po solati na krožnikih. Vse skupaj potresemo z opečenimi kockami toasta in parmezanom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609