Pirogi (nadevani žepki iz testa)

pierogi with meat,Image: 169857574, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia
pierogi with meat,Image: 169857574, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia
Profimedia
Datum 10. maj 2021 06:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

350 g moke

eno jajce

1,3 dl vode

za nadev:

800 g zelja

200 g kuhanih gob

50 g čebule

sol, poper,olje

Priprava:

Zelje naribamo in skuhamo. Čebulo sesekljamo in opečemo na maščobi, da nekoliko porjavi, potem jo premešamo z zeljem in kuhanimi gobami, dodamo sol in poper.

Iz moke, jajca in vode zamesimo voljno, prožno testo. Razvaljamo ga in razrežemo na kroge s premerom okoli 8 cm. Na sredino vsakega kroga naložimo nekaj nadeva, potem polovico testa preložimo čez nadev in dobro stisnemo robove. Skuhamo v slani vodi, dobro odcedimo in potem nekoliko prepražimo na olju.

Nadev lahko pripravimo tudi z drugimi sestavinami - skuto, krompirjem in slanino, različnimi vrstami zelenjave, sadjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609