Ocvrta jabolka

Profimedia
Datum 15. marec 2021 06:00
Čas branja 1 min

Sestavine:

2,5 dcl belega vina

25 dag mehke moke

2 jajci

4 dag sladkorja

sol

1 kg jabolk

4 dag sladkorja v prahu za potresanje

Priprava:

Pripravimo gosto žvrkljano testo s snegom, v katerega smo vtepli sladkor. Olupljena jabolka zrežemo na 1 cm debele kolobarje. Izdolbemo jim peščišče. Povaljamo jih v moki, namočimo v testo in nato počasi cvremo. V vsako vdolbinico na kolobarju damo pol žličke ribezove marmelade in potresemo s sladkorno moko.

Posebej lahko ponudimo še vinski šodo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609