Kurja juhica

Profimedia
Datum 4. marec 2022 06:00
Čas branja 1 min

Sestavine: 1 očiščena kokoš (2 do 3 kg), jušna zelenjava, (korenček, peteršilj, zelena, cvetača, koleraba, kocen zelja), 1 popečena čebula, 2 stroka česna, 1 lovorov list, košček muškatnega cveta, nekaj zrnc popra, ščepec žafrana, sol, poper

Priprava:

Očiščeno kokoš kuhamo v mrzli, malo osoljeni vodi. Dodamo vso jušno zelenjavo in popečeno čebulo ter stroke česna in lovorov list, muškatni cvet in zrnca popra. Juha naj vre počasi in pokrita. Kuhamo jo od 2,5 do 3 ure, dokler meso ni primerno mehko. Nekaj zelenega peteršilja dodamo juhi šele zadnji čas kuhanja, ko dodamo tudi žafran, dosolimo in popramo. Ko je kokoš kuhana, jo odcedimo in vanjo zakuhamo domače rezance. Kokoš razrežemo na porcijske kose in jih na krožniku damo v juho.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
38%
202 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
40%
213 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
81 glasov
Ne vem, me ne zanima.
8%
41 glasov
Skupaj glasov: 537