Kruh z olivami

Profimedia
Datum 22. november 2021 09:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

500 g bele moke

dve žlički soli

25 ml olivnega olja

15 g svežega kvasa

približno 300 ml mlačne vode

150 g črnih grških oliv brez koščic

ena velika drobno sesekljana čebula

Moko in sol damo v skledo. Dodamo olivno olje. Kvas zmešamo z vodo v gladko zmes in ga primešamo moki. Postopoma dodajamo preostalo vodo in mešamo, da dobimo gladko zmes. Nato testo na pomokani površini gnetemo pet minut. Damo ga v skledo, ga pokrijemo s krpo in pustimo na toplem vzhajati eno uro.

Razdelimo ga na enaki polovici in ju spet pregnetemo. V vsako ugnetemo čebulo in olive. Oblikujemo dva hlebčka, ju malo sploščimo, potresemo z moko in v vsakega zarežemo križ. Pekač obložimo s papirjem za peko, damo nanj hlebčka in ju pustimo eno uro vzhajati na toplem. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in hlebčka pečemo 30 minut.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609