Krhka breskova pita

Profimedia
Datum 31. maj 2021 06:30
Čas branja 1 min

Sestavine:

150 g pšenične moke

50 g sladkorja

rumenjak

žlička pecilnega praška

100 g margarine

5 do 6 svežih breskev

Priprava:

V posodo damo moko, sladkor, rumenjak, pecilni prašek in margarino. Vse skupaj dobro zgnetemo, da nastane gladko testo. Testo zavijemo v folijo in ga damo za pol ure v hladilnik. Med tem umijemo breskve, jih olupimo in narežemo na manjše koščke. Dobro polovico testa razporedimo po pekaču in nanj stresemo koščke breskev. Iz preostalega testa na breskve naredimo mrežo. Pečemo v prej ogreti pečici (190 stopinj Celzija) približno 45 minut.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609