Jagodni sladoled z jogurtom

Profimedia
Datum 8. marec 2021 07:40
Čas branja 1 min

Sestavine:

3 dl smetanovega jogurt

60 dag jagod,

4 žlice sladkorja v prahu,

2 žlici limoninega soka,

2 zavitka vanilin sladkorja

Priprava:

Jagode očistimo in operemo. Narežemo jih na rezine in zmešamo s sladkorjem, vanilin sladkorjem in limoninim sokom ter vse pretlačimo. Dodamo smetanov jogurt in še enkrat dobro zmešamo. Maso prelijemo v skledo, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v zamrzovalnik. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 20 minut prej, preden ga postrežemo. Ponudimo ga s svežimi jagodami, smetano in piškoti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609