Džem iz zelenih paradižnikov

Profimedia
Datum 29. junij 2021 06:00
Čas branja 1 min

Potrebujemo:

1 kg zelenih, nezrelih paradižnikov

1 kg sladkorja

2 limoni

Paradižnike dobro očistimo, izrežemo vse nastavke za peclje ter zrežemo na tanke rezine. V stekleno posodo v plasteh zlagamo rezine paradižnika in vsako potresemo s sladkorjem. Posodo pokrijemo in pustimo stati 24 ur, vmes večkrat premešamo. Limoni prerežemo na pol in jih narežemo na zelo tanke rezine.

Paradižnike damo v široko posodo in na zmernem ognju segrevamo. Ko se v posodi izloči tekočina, pustimo, da vse skupaj zavre, potem pa s površine sproti pobiramo pene. Maso kuhamo približno 40 minut, mešamo z leseno kuhalnico. Dodamo še rezine limone in na zmernem ognju kuhamo še pol ure; občasno tudi premešamo. Vročo maso nalijemo v kozarce in jih dobro zapremo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
40%
242 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
235 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
15%
90 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
42 glasov
Skupaj glasov: 609