(RECEPT) Večna poletna uspešnica: Grška musaka z jajčevcem

Profimedia
Datum 24. julij 2021 06:00
Čas branja 1 min

Sestavine:

450 g jajčevca,

300 g mletega mesa,

olje za peko,

sol,

poper,

strok česna,

srednje velika čebula,

lovorjev list,

3 jajca,

150 g kisle smetane,

nasekljan peteršilj.

Priprava: 

V ponvi na olju prepražimo na kocke narezano čebulo. Dodamo mleto meso, ko izpusti vodo, začinimo s soljo in poprom ter pražimo do mehkega. Jajčevec olupimo in narežemo na slab centimeter debele rezine. Naoljimo globok pekač, rezine jajčevca naložimo po dnu pekača, po njih potrosimo mleto meso, zopet naložimo plast jajčevca in mletega mesa in tako nadaljujemo, dokler jajčevca ne porabimo. Na vrhu naj bo plast jajčevca. Plasti v pekaču zalijemo z rojal maso, narejeno iz jajc, kisle smetane, soli in popra. Pečemo v pečici pri 200 stopinjah Celzija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
304 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
38%
303 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
128 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
53 glasov
Skupaj glasov: 788