Gordon Ramsay ostal brez besed ob računu v restavraciji: "Kaj je to, za vraga?"

Apetit ga je hitro minil, ko je strogi chef prejel račun, ob katerem se kosilo za ženin rojstni dan kar naenkrat ni več zdelo tako slastno. Ob tem je razkril še, katere jedi nikoli ne naroča v restavracijah.

"Nisem škrt in nikoli ne preverjam računov, ampak 220 evrov?" je osupel Ramsay.
"Nisem škrt in nikoli ne preverjam računov, ampak 220 evrov?" je osupel Ramsay.
Profimedia
Datum 7. november 2025 13:00
Čas branja 2 min

Slavni kuharski mojster Gordon Ramsay, lastnik restavracij, ki skupaj nosijo kar osem Michelinovih zvezdic, je bil nedavno povsem osupel ob ceni obroka, ki ga je plačal med praznovanjem rojstnega dne svoje žene Tanye v Cannesu. Čeprav so gostje v njegovih restavracijah vajeni visokih cen, je tokrat tudi njega presenetil znesek na računu – in to za eno samo jed.

Jastog za 220 evrov

V pogovoru za LadBible je Ramsay razkril, da je Tani za rojstni dan privoščil njeno najljubšo jed – jastoga.

Gordon Ramsay in žena Tanya Ramsay, ljubiteljica jastogov. 
Profimedia

"Sedela sva v hotelu v Cannesu, in ker obožuje jastoga, sem ji ga naročil kot poslastico. Saj vendar praznuje rojstni dan," je povedal. A šok je sledil ob računu – jastoga so jima zaračunali neverjetnih 220 evrov.

"Nisem škrt in nikoli ne preverjam računov, ampak 220 evrov? Kaj se, za vraga, dogaja?" je dejal Ramsay v svojem značilnem tonu.

Ker njegova žena ni mogla pojesti celotnega obroka, je chef "zagrabil in pojedel preostanek, da se ne bi vrglo proč". Ob tem je dodal še šalo: "Če bi moja mama slišala, da sem plačal 220 evrov za glavno jed z jastogom na jugu Francije, bi me nadrla. Saj ona toliko ne porabi niti v enem mesecu za nakup hrane."

Jed, ki je nikoli ne bi smeli naročiti

Ramsay je poleg anekdote o dragocenem jastogu razkril tudi nekaj nasvetov za obiskovalce restavracij. V intervjuju za Town & Country je poudaril, da nikoli ne bi smeli naročati jedi z menija "dnevnih ponudb", še posebej pa ne juhe dneva.

"Vprašajte, katera je bila juha dneva včeraj, preden naročite današnjo," je svetoval. "Zelo verjetno boste ugotovili, da gre za juho meseca."

Njegovo glavno opozorilo je jasno: izogibajte se jedilnikom z dolgimi seznami dnevnih jedi.
Profimedia

Njegovo glavno opozorilo je jasno: izogibajte se jedilnikom z dolgimi seznami dnevnih jedi. "Ko vam restavracija ponudi deset različnih ‘posebnih jedi dneva', to ni nič posebnega. Te jedi so tam zato, da jih čim prej porabijo," je pojasnil.

Poleg tega Ramsay svetuje previdnost pri lokalih, ki se sami hvalijo z oznakami, kot so "najboljše v državi" ali "znano po kakovosti hrane", ne da bi za to obstajali dokazi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Izrael bo lahko sodeloval na Evroviziji, Slovenije na Dunaju ne bo. Se strinjate s tako odločitvijo RTV Slovenija?
Da, s tem smo pokazali moralno držo.
39%
252 glasov
Odpovedati bi se morali sodelovanju že pred leti.
39%
250 glasov
Ne, gre za glasbeni izbor in morali bi sodelovati.
16%
101 glasov
Ne vem, me ne zanima.
7%
46 glasov
Skupaj glasov: 649