Datum
4. september 2025 02:00
V nadaljevanju preberite:
- V Bezeni pri Rušah že od leta 1967 stoji Gostilna Vernik, ki jo vodita brat in sestra, ki s pomočjo družine in ekipe nadaljujeta poslanstvo mame Ivanke. Njihov legendarni nadevani zajec, za katerega recept pozna le družina, je že desetletja zaščitni znak gostilne.
- Kako je pradedek na tem mestu vodil furmansko postojanko, babica pa kmetijo z gostinsko dejavnostjo.
- Zakaj je bil njihov zajec že leta 1985 nagrajen z nazivom zlati kuhar.
- Kakšno presenečenje jim je prinesla prestižna nagrada Falstaffova vilica.
- Zakaj prisegajo na lokalne sestavine, domačo zelenjavo, gobe in bezgov sok.
- Kako so prenovili letni vrt, ki je gostil že marsikatero poroko.
- Zakaj se ponosno imenujejo gostilna in ne restavracija.
- V Bezeni pri Rušah že od leta 1967 stoji Gostilna Vernik, ki jo vodita brat in sestra, ki s pomočjo družine in ekipe nadaljujeta poslanstvo mame Ivanke. Njihov legendarni nadevani zajec, za katerega recept pozna le družina, je že desetletja zaščitni znak gostilne.
- Kako je pradedek na tem mestu vodil furmansko postojanko, babica pa kmetijo z gostinsko dejavnostjo.
- Zakaj je bil njihov zajec že leta 1985 nagrajen z nazivom zlati kuhar.
- Kakšno presenečenje jim je prinesla prestižna nagrada Falstaffova vilica.
- Zakaj prisegajo na lokalne sestavine, domačo zelenjavo, gobe in bezgov sok.
- Kako so prenovili letni vrt, ki je gostil že marsikatero poroko.
- Zakaj se ponosno imenujejo gostilna in ne restavracija.